Paul Rodgers presenterade på konståkning speciell

Rodgers, den tidigare ledande sångaren av Bad Company och Free, utförde sex av hans hits som var inställda på skridskor.

‘Jag kände verkligen en relation med konståkarna. När vi spelade sina kroppar tolkades sångerna’ beats, rhythms and lyrics så kraftfullt och graciöst ‘, sa han.

‘Det var utanför diagrammen, wow-faktorn att vara på isnivån för att bevittna dem som flyger, stigande och snurrande över isen. Vilka unika fantastiska idrottare. Jag har spelat tusentals shows under min 50 år som musiker den här kommer att komma ihåg som en sällsynt och speciell erfarenhet. Vi kände isens ande. ‘

Rodgers har bott i Kanada sedan 1998 och är nu en kanadensisk medborgare.

Mer sistnämnd var han presenterad på hyllningsalbumet, The Art of McCartney, som även inkluderar Bob Dylan, Roger Daltry, Billy Joel, Brian Wilson, Steve Gå Ner I Vikt Snabbt Miller, Kiss, Heart och Barry Gibb.

Rodgers tar på sig Låt Går Man Ner I Vikt mig rulla det, ett spår från Wings ‘albumet Band on the Run som nu Gå Ner I Vikt På En Vecka är en häftklammer i McCartneys live show.

‘Att växa upp i norra England, inte långt från Liverpool, var naturligtvis Beatles ett stort inflytande. Inte bara på min musik men på mig som en person,’ sade Rodgers.

‘Framtiden var ganska dyster, de flesta av mina vänner slutade gå in i verk i stålverk, skeppsbyggnad eller kemikalier. Att se vad Beatles uppnådde gav mig inspirationen att göra min dröm om musik verklighet. Här är jag 50 år på lever fortfarande drömmen. ‘

Projektet möttes med McCartneys godkännande och fyra medlemmar från hans nuvarande band utförde tillsammans med vokalisterna.

Tribute albumet är en dubbel-CD med en specialutgåva också tillgänglig. Det gick till försäljning 18 november.

CommentedHigh end hotell föreslagits för Naramata Bench (3) Dopningsavgift kan skada Rysslands chans vid återinförande (1) Corps: Byrån arbetade för att informera om Harvey flood risk (1) Felaktiga kompostplaner kostar $ 400K (1) En titt på någon reaktion till domen i Tina Fontaine-fallet i Winnipeg (1) Sexmissbruksmål mot Jehovas vittnenskyrka bosatte sig (1) De 10 bästa konserterna som någonsin spelats på SOEC (och de fem värsta) 1) Att säga farväl efter 30 år i domarens stol (1) Lokala kvinnliga pennor äkta historia om gudomligt ingripande (1)