Payless att stänga ca 800 butiker totalt

Payless ShoeSource kan nästan dubbla antalet butikslukningar under sin konkursplan eftersom omfattningen Gå Ner I Vikt Snabbt av rabatterade skorskedjans problem uppstår i skarpare fokus.

Företaget, som inlämnades för Gå Ner I Vikt Snabbt kapitel 11 konkursskydd i april, frågar en federal konkursdommer för tillstånd att stänga upp till 408 ytterligare butiker.

Payless sade att det måste accelerera butiksförslutningar efter att ansträngningarna för att säkra lägre hyra på dessa platser misslyckades. Företaget sa att det hade analyserat sitt fotavtryck ytterligare och bestämt att den senaste omgången Går Man Ner I Vikt av butiker hade dålig försäljning, fysisk plats eller andra ‘specifika omständigheter’ som hindrar dem från att lyckas.

I en domstolsansökan lämnade företaget möjligheten att ytterligare förhandlingar med hyresvärdar kunde ‘resultera i konsensuella ändringar och hyreskoncessioner’ före en 8 juni utfrågning i frågan.

I det avseendet återspeglar planen en klubb i förhandlingar med hyresvärdar som har vägrat att räkna.

‘Även om många av dessa förhandlingar har blivit framgångsrika och betydande besparingar har uppnåtts har andra förhandlingar inte varit så framgångsrika’, sade Payless i domstolsförfarandet.