PBS-programmet hälsar minnesdagen

Mer än två dussin städer säger att de är födelseplatsen för minnesdagen, men de flesta historiker tror att det härrör från många separata början, eftersom människor kände behovet av att hedra sina krigsdöd. Det började allvar efter inbördeskriget.

‘Memorial Day proklamerades officiellt den 5 maj 1868, av Gen.’ Minnesdagen först observerades den 30 Går Man Ner I Vikt maj 1868, när blommor placerades på ungarna och de konfedererade soldaterna vid Arlington National Cemetery. ‘

New York var det första tillståndet att officiellt erkänna semestern år 1873. Vid 1890 observerades det av alla nordstaterna. Söder vägrade dock att erkänna dagen och hedrade sitt inbördeskrig död på separata dagar fram till efter första världskriget. Det var när semestern ändrade och hedrade amerikaner som dog i ett krig.

I 1971 förklarade kongressen Memorial Day en national helgdag och bestämde sig för att det skulle bli observerat Gå Ner ett Kilo I Veckan den sista måndagen i maj, vilket gav en tre dagars helg för federala arbetstagare och större delen av nationen.

Många av oss markerar i helgen som början på sommaren kul. Skolor nära, pooler öppna och bakgård cookouts åtnjuter.

Under åren blev det lätt för vissa att ignorera den sanna orsaken till Memorial Day. Så det passade 2000 år då resolutionen ‘Nationellt minne av minnet’ godkändes i kongressen. lokal tid ‘att frivilligt och informellt iaktta på egen hand ett ögonblick av minne och respekt, pausa från vad de gör måndag för ett ögonblick av tystnad eller lyssnar på kranar.’

JACKSON SOLEN

‘Bästa gåva någonsin’ En fars historia

Konserten

Under 27 år har PBS-sändningarna av National Memorial Day Concerts hjälpt till att återställa denna semesters integritet. Programmet är annorlunda varje år, men patriotisk musik, dokumentärfilm och dramatiska avläsningar är alltid inspirerande.

För det 11: e året i rad är co-spelarna Gary Sinise (‘CSI: New York’ och Lt. Dan i ‘Forest Gump’) och Joe Mantegna (agent David Rossi på CBS ‘Criminal Minds’).

Bland ikvällens artister finns The Beach Boys, den klassiska sångaren Renee Fleming, sångaren Katharine McPhee, den brittiska tenor Alfie Boe och den regerings amerikanska idolvinnaren Trent Harmon.

The Beach Boys behöver ingen introduktion. De har sålt mer än 100 miljoner album sedan 1964 och fortsätter att njuta av en upptagen turnéplan.

Fleming mottog Amerikas högsta ära för en enskild konstnär, National Medal of Arts, 2013. Hon blev den första klassiska artisten för att sjunga nationalsången på Gå Ner ett Kilo I Veckan Super Bowl 2014.

McPhee var löpare på American Idol 2005. Hon har spelat in flera träffar och för närvarande stjärnor som Paige Dineen på CBS drama ‘Scorpion’.

Pensionerad general Colin Powell är planerad att prata, och National Symphony Orchestra och flera militära musikaliska grupper ger fantastiska framträdanden varje år.