PCC Foundation redo att vara värd för 15: e Annual Down East Holiday Show

WINTERVILLE En semestertradition återvänder till Greenville Convention Center i veckan, när 2016 Pitt Community College Foundation Down East Holiday Show öppnas med en speciell vuxen enda shopping händelse 3 november och går genom 6 november.

Sedan 2002 har Holiday Show hjälpt till att sparka ut semestershoppingperioden med utställare som säljer allt från semesterdekorationer och matvaror till en mängd olika tjänster.

har mer än 180 säljare som deltar i årets Holiday Show, och det här blir den första händelsen för 31 av dem, säger PCC Event Specialist Erin Greenleaf. är den största insamlingen vi håller varje år, så det är viktigt för att det ska bli framgångsrikt att generera intäkter för stipendier och utbildningsaktiviteter på högskolan. för Holiday Show är året runt ansträngning, säger Susan Nobles, PCC Vice President of Institutional Advancement och PCC Foundation Executive.

mycket hårt arbete och uppmärksamhet på detaljer som går ut på att se till att Down East Holiday Show lyckas varje november, sa hon. inte en slump när showen sätter upp nya närvaro och insamlingsposter. till Greenleaf, förra året utgjorde Holiday Show 11 394 kunder till Greenville Convention Center och genererade mer än 123 000 dollar för PCC Foundation.

har människor från och i samhället som ser fram emot denna händelse varje Gå Ner I Vikt Snabbt år, sade Greenleaf. en bra möjlighet att hitta allt du behöver för att underhålla företaget denna högsäsong och hitta de perfekta presenterna för alla på din lista. och är endast för vuxna, vilket betyder inga barn eller barnvagnar och mindre trängsel. Biljetter till denna speciella shoppingkväll är $ 10 varje.

lyssnade på feedback vi fick från tidigare utställningar och bestämde att öppningsnatt för vuxna bara är en bra händelse för seriösa kunder, sade Greenleaf. inbjudan är nödvändig; Den är öppen för alla vuxna. Biljetter till var och en av de tre dagarna är $ 7 för de 11 och uppe. Inträde är gratis för barn 10 och under.

Tre dagspass är till salu för 12 USD och kan köpas genom att besöka PCC Foundation-kontoret i rum 2, Vernon White Building, på Pitt huvud campus. på söndag. Föräldrar måste ta med sig egna kameror för att ta bilder av sina barn med Old Saint Nick. Sen. Department of Education har förnyat bidragsfinansiering för programmet TRiO Educational Opportunity Center.

Enligt anmälningsbrevet kommer Pitt att få 236 900 kronor för den första budgetperioden, som började den 1 september och löper till och med 31 aug 2017. Gå Ner I Vikt På En Vecka Det förväntas att bidraget kommer att administreras i sammanlagt fem år.

Upprättad vid Pitt 2011 når mitten ut till vuxna från missgynnade bakgrunder som vill fortsätta en utbildning men vet inte vart man ska börja. Programmets mål, enligt PCC TRiO Works Director LaTonya Nixon, är att öka antalet vuxna som fullgör ett gymnasiet eller motsvarande och anmäla sig till en postsecondary institution. Suggs Community Center i Farmville, sade Nixon att EOC erbjuder en mängd olika tjänster, bland annat information om högskolans inlämningsuppgifter, utbildningsbidrag och information om ekonomiskt stöd. Hon sa att ett av de viktigaste målen är att förbättra deltagarnas ekonomiska och ekonomiska kompetens och hjälpa dem att ansöka om federalt ekonomiskt stöd.

EOC-tjänster, sade Nixon, är avsedda att hjälpa studenter där de vill gå och vara beredda att fokusera på att lära sig när de kommer dit. Hon noterade att programmet är ett rekryteringsverktyg för högre utbildning i allmänhet, inte bara PCC. Hon sa att programmet också har etablerat ett partnerskap med Edgecombe Community College för att hjälpa Edgecombe County invånare.

Nixon sa att TRiO har spelat en aktiv roll vid PCC sedan 2005. Förutom EOC erbjuder högskolan programmet TRIO Student Support Services (SSS), som syftar till att öka studenternas behållnings- och examinationsnivåer genom handledning, workshops, campusbesök , ledarskapsutveckling, rådgivning och akademisk planering och assistans för collegeöverföring. Goess Student Center.

Varje år tilldelas PCC-fonden stipendier till studenter i erkännande av enastående akademisk prestation och ekonomiskt behov. Det ger också ett begränsat antal bidrag till stöd och särskild finansiering för utbildningsleveranser.

Enligt PCC: s vice ordförande för institutionell utveckling Susan Nobles får mer än 325 studenter stipendier genom PCC-stiftelsen denna termin. Organisationen, sade hon, förväntas tilldela åtminstone ytterligare 100 stipendier under våren.

Nobles, som också fungerar som verkställande direktör för PCC-stiftelsen, sade att organisationen redan har lämnat $ 184.000 i stipendier till Pitt-studenter i Går Man Ner I Vikt höst och förväntar sig att tilldela ytterligare 217.000 dollar i stipendier nästa termin. Hon noterade att 60 procent av finansieringen har tilldelats återvändande studenter för att stödja kvarhållandet och programmets slutförande.

riktigt stolt över vad PCC-stiftelsen gör för att tjäna college och dess elever, och jag uppskattar det stöd vi får från våra givare, som är engagerade i att se våra studenter lyckas, sa adelsmännen.

Förutom stipendier och begravningar som upprättats och stöds av individer och organisationer genereras mycket av PCC Foundation-finansieringen genom olika aktiviteter, inklusive Down East Holiday Show, Fall Golf Classic och Accelerating Future. I år har Employee Fund Drive, som ägde rum i september, höjt 92 000 dollar för stipendier och utbildningsaktiviteter på högskolan.

Stipendier, sade Massey, stöder också studentprestation. Han noterade PCC: s tonvikt på studentavslutningen och sa att högskolan hade tilldelat 2,420 grader, examensbevis och certifikat under läsåret 2015 16 det mest någonsin för PCC i ett läsåret.